Utbildningar vi sökt inför 2021

Varje år ansöker vi på Stockholms Tekniska Institut om att få starta nya yh-utbildningar. För att få starta en utbildning måste det finnas ett tydligt behov av yrkesrollen hos branschen. Utbildningens innehåll utvecklas i takt med att branschens krav förändras.

Nu i september har vi lämnat  in hela 16 ansökningar om utbildningar med start 2021. Vissa är helt nya, andra är befintliga som vi söker nya starter för. 7 av utbildningarna är dessutom tänkta att gå på distans. 

Vårt arbete har pågått hela året och vi vill rikta ett stort tack till alla företag och kontakter i bransch som stöttat ansökningarna och gett oss värdefull input, underlag och citat för ansökningarna och inte minst den medverkan vi har från företagen i utbildningarnas ledningsgrupper. Utan er medverkan skulle inget av detta kunna bli av! 

Redan nu arbetar vi med nästa års ansökningsomgång. Har du tips på en utbildning, roll eller inriktning du skulle se inom yrkeshögskolan och på STI? Hör av dig till marknadschef Elin Wisbrant så pratar vi mer!

Här är utbildningarna vi ansökt om ska få starta hösten 2021:

Automationsingenjör 

Belysningsprojektör

Digital analytiker (distansutbildning)

Elnätsdesigner (distansutbildning)

Facility manager

Frontend Developer (distansutbildning)

Infrastrukturprojektör BIM

iOS/Android Developer

IoT Developer

IT-säkerhetsspecialist

Logistiker inom e-handel (distansutbildning)

Projektledare Elinstallation (distansutbildning)

Säkerhetstekniker

Teknisk testare (distansutbildning)

VVS-projektör

Webbutvecklare e-handel (distansutbildning)