Så kan du i arbetslivet samarbeta med STI

Ett nära samarbete med företag och organisationer i arbetslivet är en central del av STI:s verksamhet. Det finns flera sätt att samarbeta på, till exempel genom att delta i utvecklingen av STI:s utbildningar, att ingå i en ledningsgrupp, ta emot studerande på LIA, att föreläsa och att delta på STI:s branschdagar. STI har även företagsanpassade utbildningar.

Utveckla utbildningar

Yrkeshögskolan bygger på arbetslivets efterfrågan, och STI behöver arbetslivets medverkan för att utveckla nya och pågående utbildningar.

​Som arbetslivsrepresentant har du här en central roll. Du kan du medverka genom att tipsa om behov på arbetsmarknaden, delta i utbildningarnas utformning, bekräfta efterfrågan på arbetsmarknaden och delta i utbildningens genomförande på olika sätt. 

Medverka i en ledningsgrupp

Varje YH-utbildning på STI har en ledningsgrupp som består av representanter från arbetslivet, studerande och utbildningsledare. Gruppen möts ca 4 gånger per år för att forma utbildningen, kvalitetssäkra den och godkänna examensbevis. Att ingå i ledningsgruppen ger också möjlighet att ha nära kontakt med de studerande och kontrollera utbildningens kvalitet.

 

LIA - länken mellan utbildning och yrkesliv

LIA står för Lärande i arbete och är en mycket del av alla YH-program inom yrkeshögskolan. Här får de studerande möjlighet att ta sina kunskaper in i en riktig verksamhet inom sitt område, få praktisk erfarenhet och fördjupade kunskaper och färdigheter.

Ditt företag kan dra stor fördel av LIA genom att studerande på STI får relevant kunskap för er bransch och lär sig använda de programvaror som används av ditt företag under sin utbildning. Genom att erbjuda en LIA-praktikplats till studerande från STI får du möjligheten att lära känna potentiella framtida kollegor innan en eventuell anställning.

Som LIA-handledare ger du den studerande möjlighet att lära sig yrket praktiskt. LIA-kurserna har specifika mål och som handledare utvärderar du den studerande efter perioden. Du har även stora möjligheter att rekrytera studerande efter examen.

Du hittar mer information och aktuella LIA-perioder här

Branschdagen 24 oktober

Upptäck nya talanger och skapa värdefulla kontakter på STI:s årliga Branschdagar. För ditt företag är det en gyllene möjlighet att möta våra studerande och presentera din verksamhet för framtida medarbetare. Under dessa dagar får du chansen att nätverka med våra studenter och diskutera möjligheter för LIA-praktik, rekrytering och berätta om din verksamhet och bransch.

Det är helt kostnadsfritt alla företag att delta. Under Branschdagen har du också möjlighet att ge en presentation av ditt företag.

Missa inte denna chans att möta framtidens talanger, potentiellt nya kollegor, och att vara en del av utvecklingen inom din bransch.

Läs mer om STI:s Branschdagar och anmäl ditt företag här

Lektion på STI

Bli kursledare eller föreläsare på STI

Som kursledare på STI kan du se de studerande utvecklas framför dina ögon. Vi anlitar ofta konsulter från branschen som kursledare för våra YH-program. Du kan undervisa i hela eller delar av kurser, i nära samarbete med oss för att lägga upp kursen på bästa sätt. Vi söker alltid duktiga kursledare inom olika områden. ​

Att gästföreläsa på STI är också möjligt, vilket är ett bra sätt att få kontakt med studerande och marknadsföra dig som arbetsgivare eller bidra med inspiration från branschen.​

 
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi vill gärna hålla dig uppdaterad om vad som händer på STI! Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du information om vår verksamhet, nya samarbeten och vad som är på gång inom kompetensutveckling för företag och organisationer.

Skräddarsydda utbildningar​

För företag som vill investera i sina anställdas kompetensutveckling, erbjuder STI skräddarsydda utbildningar. ​

Dessa utbildningar anpassas efter företagets specifika behov och kan genomföras för såväl enstaka personer som hela avdelningar. Flexibilitet är en nyckelfaktor vid dessa utbildningar, både när det gäller tidsschema och val av kompetensområden.​

Kontakta oss med din förfrågan

Uppdragsutbildning

För offentliga organisationer och privata företag som vill använda sig av STI:s befintliga YH-program, erbjuder STI uppdragsutbildningar. Dessa kan anpassas efter behov och kan genomföras helt eller delvis. ​

Vid avslutad kurs får kursdeltagarna YH-poäng och möjlighet att erhålla en hel YH-examen.

Kontakta oss med din förfrågan

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter