Så kan du i arbetslivet samarbeta med STI

Vår verksamhet bygger på en nära relation till arbetslivet. Genom att ha STI som samarbetspartner får ert företag möjlighet till en effektiv rekryteringsprocess där ni även kan forma framtidens kompetens tillsammans med oss. På så sätt utvecklar vi de talanger ni behöver i er verksamhet tillsammans!

Utveckla en utbildning

Skräddarsy framtidens kompetens! En av de stora fördelarna för företag är möjligheten att påverka utbildningarnas innehåll och struktur för att bättre matcha arbetslivets behov. Genom att dela insikter om de specifika kompetenser och kunskaper som ditt företag behöver kan vi forma utbildningar som direkt svarar mot de utmaningar och krav som din bransch står inför. Du formar därmed framtidens talanger i en riktning som gynnar både dem själva, din verksamhet och branschen som helhet.

Läs mer om hur vi skapar framtidens utbildningar här

Medverka i en ledningsgrupp

Varje YH-program på STI har en ledningsgrupp som består av representanter från arbetslivet, studenter och utbildningsledare. Ledningsgruppen formar och kvalitetssäkrar utbildningen. Att ingå i ledningsgruppen ger dig större möjlighet att påverka utbildningens innehåll. På så sätt får de studerande de färdigheter ditt företag behöver, vilket ger dig en konkurrensfördel vid rekrytering.

 

LIA - länken mellan utbildning och yrkesliv

LIA står för Lärande i arbete och är en mycket del av alla YH-program inom yrkeshögskolan. Här får de studerande möjlighet att ta sina kunskaper in i en riktig verksamhet inom sitt område, få praktisk erfarenhet och fördjupade kunskaper och färdigheter.

Ditt företag kan dra stor fördel av LIA genom att studerande på STI får relevant kunskap för er bransch och lär sig använda de programvaror som används av ditt företag under sin utbildning. Genom att erbjuda en LIA-praktikplats till studerande från STI får du möjligheten att lära känna potentiella framtida kollegor innan en eventuell anställning.

Som LIA-handledare ger du den studerande möjlighet att lära sig yrket praktiskt. LIA-kurserna har specifika mål och som handledare utvärderar du den studerande efter perioden. Du har även stora möjligheter att rekrytera studerande efter examen.

Du hittar mer information och aktuella LIA-perioder här

Branschdagen - Direkt tillgång till talang

Upptäck nya talanger och skapa värdefulla kontakter på STI:s årliga Branschdag. För ditt företag är det en gyllene möjlighet att möta våra studerande och presentera din verksamhet för framtida medarbetare. På Branschdagen får du chansen att nätverka med våra studenter och diskutera möjligheter för LIA-praktik, rekrytering och berätta om din verksamhet och bransch.

Det är helt kostnadsfritt alla företag att delta. Under Branschdagen har du också möjlighet att ge en presentation av ditt företag.

Missa inte denna chans att möta framtidens talanger, potentiellt nya kollegor, och att vara en del av utvecklingen inom din bransch.

Läs mer om STI:s Branschdag här

Lektion på STI

Bli kursledare eller föreläsare på STI

Som kursledare på STI kan du se de studerande utvecklas framför dina ögon. Vi anlitar ofta konsulter från branschen som kursledare för våra YH-program. Du kan undervisa i hela eller delar av kurser, i nära samarbete med oss för att lägga upp kursen på bästa sätt. Vi söker alltid duktiga kursledare inom olika områden. ​

Att gästföreläsa på STI är också möjligt, vilket är ett bra sätt att få kontakt med studerande och marknadsföra dig som arbetsgivare eller bidra med inspiration från branschen.​

 
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi vill gärna hålla dig uppdaterad om vad som händer på STI! Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du information om vår verksamhet, nya samarbeten och vad som är på gång inom kompetensutveckling för företag och organisationer.

Skräddarsydda utbildningar​

För företag som vill investera i sina anställdas kompetensutveckling, erbjuder STI skräddarsydda utbildningar. ​

Dessa utbildningar anpassas efter företagets specifika behov och kan genomföras för såväl enstaka personer som hela avdelningar. Flexibilitet är en nyckelfaktor vid dessa utbildningar, både när det gäller tidsschema och val av kompetensområden.​

Kontakta oss med din förfrågan

Uppdragsutbildning

För offentliga organisationer och privata företag som vill använda sig av STI:s befintliga YH-program, erbjuder STI uppdragsutbildningar. Dessa kan anpassas efter behov och kan genomföras helt eller delvis. ​

Vid avslutad kurs får kursdeltagarna YH-poäng och möjlighet att erhålla en hel YH-examen.

Kontakta oss med din förfrågan

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter