Så blir du behörig till våra YH-program

Ansökninsperioden till till höstens YH-program är i full gång. Många sökande undrar om det går att söka en av våra utbildningar även om man saknar ett visst betyg. Det går utmärkt! Här kommer lite tips på vad du kan göra om du saknar betyg för att bli behörig till våra utbildningar.

Behörighetstest – Du kan göra ett test i ett specifikt ämne. Om du blir godkänd på testet blir du också behörig i ämnet i din ansökan. Vi erbjuder tester i flera olika ämnen.

Preparandkurs - Inför behörighetstesterna i Matematik 2, Programmering 1 och Praktisk Ellära erbjuder vi gratis intensivkurser i ämnet. Kurserna är korta och innehåller både lärarledda lektioner och självstudier. I slutet av din kurs gör du behörighetstestet. För att kunna gå en preparandkurs måste du uppfylla den grundläggande behörigheten för yrkeshögskolan.

Hur anmäler jag mig?

För att anmäla dig till ett behörighetstest och preparandkurs behöver du först skicka in en ansökan till något av våra program. Saknar du ett ämne får du automatiskt en inbjudan till behörighetstest och preparandkurs. Om du inte hittar din inbjudan eller om du har övriga frågor, kontakta oss på 08-545 835 80 eller antagning@sti.se så hjälper vi dig.

Kostar det något?

Nej! Både behörighetstester och preparandkurser på Stockholms Tekniska Institut är gratis. Allt du behöver göra är att lämna in din ansökan.

Vi hoppas att du som saknar ett visst betyg ändå känner att du nu har chans att bli behörig till din utbildning.

Hälsningar från Stockholms Tekniska Institut