Så söker du

Kul att du är intresserad av våra utbildningar! Här kan du ta reda på allt du behöver veta om din ansökan! Ansökan är öppen fram till 3 maj för alla utbildningar med start hösten 2022, förutom UX-designer där ansökan stänger 16 april.

1. Du skickar in ansökan

Skicka in din ansökan till oss. Ansökan för höstens utbildningar öppnar 16 december 2021. När du ansöker laddar du upp betyg, intyg och referenser och skickar in. Tänk på att om du saknar ett betyg kan du ladda upp arbetsintyg och andra referenser för att visa din kompetens.

2. Vi gör behörighetsbedömning

Vi går igenom din ansökan för att göra en behörighetsbedömning. Om det är något som saknas meddelar vi dig att du behöver komplettera. Om du saknar betyg i något ämne kan du göra behörighetstest i det ämne du saknar. Klarar du testet blir du behörig för den specifika kursen testet rör.

Läs mer om behörighetstester här

3. Du gör urvalstest 

Du som är behörig blir inbjuden till ett urvalstest. Testet är ett diagnostiskt prov som sker helt online och på distans.

Det är poängen från testet som används för rangordning. Det avgör vilka som blir antagna och vilka som får reservplats. Om du inte gör testet får du noll poäng i urvalet och riskerar att hamna långt bak i antagningslistan. Inbjudan till testet skickas automatiskt till dig så fort du blivit behörig.  

Diagnostiskt test (pågår första två veckorna i maj)
Alla behöriga blir inbjudna att göra ett diagnostiskt test i matematik, svenska och engelska. Testet sker via dugga.se och du kan få maximalt 35 poäng. Förberedelser?  Öva gärna matematik eftersom det är en viktig del av testet. 

Gruppintervju för vissa utbildningar
Vissa utbildningar har högre söktryck och i den urvalsprocessen går de 150 med bäst resultat från diagnostiskt test vidare till del 2. Del 2 är en gruppintervju och även den hålls på distans. Intervjun sker i plattformen Zoom, via den länk vi skickar till dig dagen innan. I samtalet får du möjlighet att visa din förmåga att kommunicera, argumentera och ta ansvar och arbeta för att lösa ett problem. Samtalet beräknas ta ca 60 minuter (och kan ge upp till 25 poäng) och intervjuerna äger rum i månadsskiftet maj/juni. Blir det aktuellt med gruppintervju för utbildningen du sökt skickas mer information till dig i god tid innan.

4. Du får antagningsbesked

I mitten av juni kommer vi att skicka ut besked till de som är behöriga på utbildningen. Du får då antingen antagningsbesked eller reservplatsbesked från oss. Du måste svara på antagningsbeskedet för att behålla din plats.

5. Du kallas till upprop 

När du har svarat på antagningsbeskedet kommer du inom kort att få en kallelse till uppstarten. Om du inte kan närvara under uppropet så är det mycket viktigt att du meddelar oss snarast eftersom du annars riskerar att förlora din plats.

Alla våra YH-utbildningar
är gratis

Berättigar till studiemedel
via CSN

9 av 10 får jobb
efter utbildningen

Viktiga datum i antagningen

Datum för ansökan

16 december - Ansökan öppnar

16 april - Ansökan UX-designer stänger

3 maj - Ordinarie ansökan stänger!

10 maj - Sen anmälan öppnar!

8 juni - Sista dag för komplettering av betyg
(OBS du måste ansöka senast 16 april/3 maj för att kunna komplettera)

Första veckorna i maj - Diagnostiskt test för behöriga

Månadsskiftet maj/juni - Gruppintervjuer för behöriga
(Gäller utbildningar med gruppintervju)

 

Datum för antagning

Mitten av juni - Antagningsbesked skickas till sökande

29 juni - Sista dag att svara på antagningsbesked
(gäller ordinarie antagningsbesked, om du blir tilldelad en plats från reservlistan har du endast några få dagar på dig att svara från dess att du har blivit erbjuden en plats)

Augusti & september - Antagningsbesked för sena ansökningar görs löpande fram till upp till tre veckor efter starten om lediga platser finns
(Om du får ett besked på sen ansökan har du endast 3-5 dagar på dig att svara så var uppmärksam på din email för att se när beskedet kommer)

Datum för upprop
och utbildningsstart

Vecka 33 - Upprop
Det är viktigt att du som har fått en plats kommer på uppropet för att behålla din plats. Om du inte kan närvara måste du meddela oss snarast.

Vecka 35 - Utbildningsstart med introduktionsvecka

Vecka 36 - Kursstart

Information med anledning av covid-19

Du som söker en utbildning på STI ska känna dig helt trygg med att vi kommer genomföra tester och antagning på ett säkert sätt trots pandemin. För antagningen finns en lösning för att göra urvalstester, behörighetstester och preparandkurser utan att riskera att bidra till smittspridning.

Har du funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

 

 

Behörighetstester

Saknar du de betyg som krävs för att bli behörig till utbildningen så erbjuder vi behörighetstester i flera av de ämnen som krävs för att bli behörig till våra utbildningar. Du har också möjlighet att gå en preparandkurs om du vill förbereda dig för testerna. Testerna 2022 sker online.

Om du saknar betyg i flera ämnen kan du behöva göra flera olika tester. 

Tips på hur du kan förbereda dig hittar du här!

Datum för tester 2022:

  • Mer info kommer inom kort!

Ämnen du kan göra test i:

  • Matematik 2/B
  • Praktisk Ellära
  • Svenska 1/A
  • Engelska 5/A
  • Programmering 1

Övrig info:

Du får göra behörighetstestet en gång med undantag för matematik (3 gånger).

Anmäl dig till test genom att skapa ett konto för ansökan och skicka in en ansökan till utbildningen. Sedan går du in under fliken ”Händelser” på ”Mina sidor” och anmäler dig till det test du vill göra. Om du inte hittar anmälan, kontakta oss på 08-545 835 80  så hjälper vi dig att anmäla dig manuellt.

Preparandkurser

Saknar du något betyg? Under våren erbjuder vi kostnadsfria preparandkurser för dig som vill söka utbildning hos oss men saknar referenser eller betyg i något ämne som krävs för att bli behörig till utbildningen.

Vi erbjuder preparandkurser i Matematik 2, Programmering 1 och Praktisk Ellära.

Kurserna är gratis, det enda som krävs är att du lämnat in en komplett ansökan för en utbildning med det aktuella förkunskapskravet och att du saknar det idag. 

Tips och egna förberedelser

Gör en intresseanmälan till våra utbildningar

Ja! Jag vill ha mer information om STI:s utbildningar

Jag godkänner att STI använder mina uppgifter för att skicka ut nyhetsmail, information, marknadsföring och inbjudningar till event. Vi delar inte med oss av din information till någon annan.


YH-utbildningar

Hos oss kan du gå YH-utbildningar inom teknik och IT som ger dig bra jobb. Utbildningarna är mellan 1 och 2 år och är gratis för den studerande samt ger rätt till studiemedel via CSN.

Företagsutbildningar

Som yrkesverksam kan du gå kurser och vidareutveckla dig hos oss. Vi specialanpassar även kurser inom teknikområdet till företag och organisationer. Kontakta oss om du vill ha mer information.

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter