Våra Preparandkurser

Saknar du betyg i ett ämne? Läs en intensivkurs som gör dig redo inför behörighetstestet!

Vad är preparandkurser?

Preparandkurser är våra intensivkurser för dig som vill bli behörig, men saknar betyg.
Under våren erbjuder vi kostnadsfria intensivkurser som ger dig alla de kunskaper du behöver inför behörighetstestet. Blir du godkänd på testet blir du behörig i det ämnet.  Vi erbjuder kurser i Matematik 2, Programmering 1 och Praktisk Ellära. Varje kurs avslutas med behörighetstest.

Det är helt gratis att delta, det enda du behöver göra är att lämna in en komplett ansökan till någon av våra utbildningar och sedan anmäla dig till kursen du vill gå. Om vi ser att du saknar ett betyg efter att vi gjort en behörighetsbedömning skickas det automatiskt en inbjudan till dig. Du kan läsa mer om kursupplägget för varje ämne längre ner.

Vi erbjuder även behörighetstest (utan kurs) i ämnena Svenska 1, Engelska 5. Läs mer här

Matematik 2/B

Kursen sker helt online och kan göras på distans. Den består av 4 lärarledda träffar, en gång i veckan (via Teams kl 15-20), innan behörighetstestet äger rum. Under de lärarledda träffarna, går vår matematiklärare Luciano igenom de kommande kursmomenten och du får även möjlighet att ställa frågor.  Mellan varje träff studerar du på egen hand. Du får tillgång till vår lärplattform med kursmaterial och uppgifter vilket gör att du kan studera helt i din egen takt, var och när du vill.

Kursen kommer starta i 3 omgångar under våren 2022. Du behöver däremot inte starta kursen från början, du kan ansluta när som helst under kursens gång.  

Datum för introduktionstillfällen 
Omgång 1: Torsdag 3 februari 
Omgång 2: Tisdag 8 mars 
Omgång 3: Torsdag 31 mars  

Du har möjlighet att göra behörighetstestet tre gånger. Får du underkänt första gången kan du därför gå kursen igen omgången därpå, och därefter göra testet på nytt.  

För att anmäla dig behöver du endast skicka en ansökan till någon av våra utbildningar. Om vi ser att du saknar Matematik 2/B efter vi gjort en behörighetsbedömning får du automatiskt en inbjudan. 

Kursen är helt kostnadsfri och du kan börja när du vill.  

Vi kan också tipsa om pluggakuten.se som erbjuder stödmatte för de som läser matte på alla nivåer. Bra för dig som vill förbereda sig inför kursen.

Praktisk Ellära

Om du behöver godkänt betyg i Praktisk Ellära har vi även här en kurs som avslutas med ett behörighetstest. Preparandkursen sker på plats i våra lokaler vid Liljeholmstorget under vecka 17 och är fyra dagar lång, med start måndagen den 25 april.  

Varje lektion hålls mellan 15:00 till 20:00, måndag till torsdag. På fredagen äger själva testet rum, klockan 14:00-16:00.  

Kursen hålls av Jonny Hellestig, utbildningskonsult med drygt 40 års erfarenhet av utbildning inom el. Jonny undervisar inom el hos oss och har utöver det undervisat på en rad andra skolor och utbildningscenter, samt utfört uppdragsutbildningar ute hos företag.  

För att anmäla dig behöver du endast skicka en ansökan till någon av våra utbildningar. Om vi ser att du saknar Praktisk Ellära efter vi gjort en behörighetsbedömning får du automatiskt en inbjudan. 

Kursen är helt kostnadsfri.

Programmering 1

Till dig som saknar godkänt betyg i Programmering 1 kommer vi att erbjuda en kostnadsfri kurs som avslutas med ett behörighetstest. Kursen kommer att ske helt på distans och du gör den online. Mer information kommer inom kort! 

Kursen är helt kostnadsfri.

Så anmäler du dig

För att anmäla dig behöver du endast skicka en ansökan till någon av våra utbildningar. Om vi ser att du saknar matematik 2, praktisk ellära eller programmering 1 får du automatiskt en inbjudan till preparandkursen. Välkommen med din anmälan och lycka till! 

Vänliga hälsningar, Stockholms Tekniska Institut 

 

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter