Våra Intensivkurser

Vill du söka ett YH-program på STI men är obehörig i matematik 2 eller programmering? Nu kan du läsa en intensivkurs i dessa ämnen, och om du får godkänt på intensivkursen blir du också behörig i din ansökan.

Vad är intensivkurser?

Intensivkurser, eller preparandkurser som de också kan heta, är kostnadsfria kurser som ger dig alla de kunskaper du behöver inför behörighetstestet. Blir du godkänd på testet blir du behörig i det ämnet. Vi erbjuder en kurs i Matematik 2. Kursen avslutas med behörighetstest.

Det är helt gratis att delta, det enda du behöver göra är att lämna in en komplett ansökan till någon av våra utbildningar och sedan anmäla dig till kursen du vill gå. Om vi ser att du saknar ett betyg efter att vi gjort en behörighetsbedömning skickas det automatiskt en inbjudan till dig. Du kan läsa mer om kursupplägget för varje ämne längre ner.

Vi erbjuder även behörighetstest (utan kurs) i ämnena Svenska 1/A, Engelska 5/A och Praktisk Ellära. Läs mer här

Matematik 2/B

Om du saknar betyg i matematik 2 och ska göra STI:s behörighetstest kan vi tipsa om vår kostnadsfria intensivkurs som du kan läsa helt på distans, eller i våra lokaler med under lärarledda genomgångar. Du får tillgång till studiematerial och uppgifter via vår lärplattform. Du kan studera helt i din egen takt, var och när du vill. Två gånger i veckan har du möjlighet att få hjälp med dina uppgifter av STI:s egen matematiklärare Luciano. Genomgångarna kommer hållas både på distans och i våra lokaler på STI i Liljeholmen, du väljer själv vilka träffar du vill delta på. Mellan varje träff studerar du på egen hand. 

Kursen startar 27 februari med en introduktion på STI (vi spelar även in introduktionen). OBS! Du kan även börja intensivkursen efter den 27e. 

Syftet med kursen är att ge dig de förkunskaper som behövs för att klara behörighetstestet. Utöver att du kan få hjälp med dina studier har du dessutom möjlighet att göra själva behörighetstestet tre gånger. Får du underkänt första gången kan du därmed få hjälp med de moment du som du hade lite svårare för och försöka igen.  

Behörighetstesten i matematik äger rum följande datum:  

  • Fredag 17 mars
  • Onsdag 5 april
  • Fredag 28 april 

Kursen pågår från 27 februari till och med det sista test-tillfället 28 april.  

För att anmäla dig behöver du endast skicka en ansökan till någon av våra utbildningar. Om vi ser att du saknar Matematik 2/B efter vi gjort en behörighetsbedömning får du automatiskt en inbjudan. Kursen är helt kostnadsfri och du kan börja när du vill.   

Vi kan också tipsa om pluggakuten.se som erbjuder stödmatte för de som läser matte på alla nivåer. Bra för dig som vill förbereda sig inför kursen.

Programmering 1

OBS! Vårens intensivkurs i programmering 1 är just nu fullbokad. Har du ett godkänt behörighetstest i programmering 1 från andra yrkeshögskolor gäller detta även hos STI.

Programmering 1 krävs för att bli behörig till iOS/Android Developer, Data Engineer, Javautvecklare och  IoT-utvecklare

Till dig som saknar godkänt betyg i Programmering 1 erbjuder vi nu en kurs som avslutas med ett behörighetstest. Kursen förbereder dig på allt du behöver veta inför testet. Får du godkänt på testet har du de förkunskaper i Programmering 1 som krävs för utbildningen du sökt och blir då också behörig i det ämnet.

Intensivkursen i programmering ges våren 2023 och är helt kostnadsfri.

Kursen består av 5 lärarledda genomgångar, en gång i veckan via Teams, och avslutas med behörighetstest den sista veckan. Under de lärarledda träffarna går kursledaren igenom de kommande kursmomenten och du får även möjlighet att ställa frågor. Mellan varje träff studerar du på egen hand. Du får tillgång till vår lärplattform med kursmaterial och uppgifter, vilket gör att du kan studera helt i din egen takt, var och när du vill.

Kursen startar vecka 15 då första genomgången på Teams äger rum. Du behöver däremot inte starta kursen från början, du kan ansluta när som helst under kursens gång. Sista genomgången äger rum vecka 19 och samma vecka sker också behörighetstestet (12 maj).

Så anmäler du dig

För att anmäla dig behöver du endast skicka en ansökan till ett av våra YH-program.

Om vi ser att du saknar matematik 2 eller programmering 1 får du automatiskt en inbjudan till intensivkursen. Välkommen med din anmälan och lycka till! 

Vänliga hälsningar från oss på STI

 

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter