Så väljer du rätt utbildning på STI

Vi vet hur svårt det kan vara att välja utbildning, och det kan ibland vara svårt att förstå vad det innebär att läsa ett YH-program. Här får du tips om hur du kan tänka när du väljer utbildning, vad vi erbjuder med våra YH-program samt hur yrkeshögskolan skiljer sig från andra utbildningsformer.

1

Vad är du intresserad av?

För att du ska tycka att din utbildning är rolig och givande är det viktigt att du väljer ett ämne du är intresserad av.

2

Vad vill du arbeta med?

Fundera över vad du kan tänka dig att jobba med i framtiden och vilken utbildning som leder dig dit.

3

Läs på om våra YH-program

Se vilka av våra YH-program och YH-kurser som passar in på ditt intresseområde, och vad som leder till det yrke du kan tänka dig i framtiden.

4

Kolla samarbetsföretag!

På respektive utbildningssida kan du se vilka samarbetsföretag vi har. Undersök vad deras arbete innebär och om det finns något som passar dig.

Vad är YH?

Utbildningar som kombinerar teori med praktik

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som, till skillnad från universitet och högskolor, ger dig en direkt kontakt med arbetslivet. Eftersom utbildningen utformas efter branschernas behov leder det nästan alltid till jobb efter studierna. Arbetsgivarna är alltid aktiva i utbildningarna och du möter dem både på föreläsningar, i projekt och branschdagar.

Det som gör ett YH-program speciellt är kombinationen av teori och praktik, vilket innebär att du inte bara läser dig till kunskap genom böcker utan har möjlighet att utföra det arbete som din utbildning leder till. Du får därmed alla nödvändiga verktyg för att snabbt komma in i arbete direkt efter utbildningen.

Kontakten med arbetslivet får du genom:

  • Arbetslivsrepresentanter styr utbildningen
  • Kursledare direkt från din branschen
  • LIA-praktik under flera perioder av utbildningen

Läs mer på yrkeshögskolornas hemsida

Grundläggande om yrkeshögskolan

Gör en intresseanmälan för att få mer information

STI:s nyhetsbrev

Ja tack! Jag vill få STI:s nyhetsbrev med information om vad som händer på STI, bli inbjuden till events och få mer info om STI:s utbildningar och mina möjligheter

Jag godkänner att STI använder mina uppgifter för att skicka ut nyhetsmail, information, marknadsföring och inbjudningar till event. Vi delar inte med oss av din information till någon annan.

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter