Så kan du i arbetslivet samarbeta med STI

Ett nära samarbete med företag och organisationer i arbetslivet är en central del av STI:s verksamhet. Det finns flera sätt att samarbeta på, till exempel genom att delta i utvecklingen av STI:s utbildningar, att ingå i en ledningsgrupp, ta emot studerande på LIA, att föreläsa och att delta på STI:s branschdagar. STI har även företagsanpassade utbildningar.

Utveckla utbildningar

Yrkeshögskolan bygger på arbetslivets efterfrågan, och STI behöver arbetslivets medverkan för att utveckla nya och pågående utbildningar.

​Som arbetslivsrepresentant har du här en central roll. Du kan du medverka genom att tipsa om behov på arbetsmarknaden, delta i utbildningarnas utformning, bekräfta efterfrågan på arbetsmarknaden och delta i utbildningens genomförande på olika sätt. 

 

Bli LIA-handledare

Som LIA-handledare ansvarar du för att den studerande får möjlighet att lära sig yrket i praktiken. Du har en nära kontakt med de studerande och kan utbilda dem på din arbetsplats. Du har också stora möjligheter att rekrytera studerande efter examen.

Varje LIA-kurs har specifika mål och du som handledare utvärderar den studerande efter perioden.

Du hittar all information och aktuella LIA-perioder här.

Medverka i en ledningsgrupp

Varje YH-utbildning på STI har en ledningsgrupp som består av representanter från arbetslivet, studerande och utbildningsledare. Gruppen möts minst 4 gånger per år för att forma utbildningen, kvalitetssäkra den och godkänna examensbevis. Att ingå i ledningsgruppen ger också möjlighet att ha nära kontakt med de studerande och kontrollera utbildningens kvalitet.

Lektion på STI

Bli kursledare eller föreläsare på STI

Som kursledare på STI kan du se de studerande utvecklas framför dina ögon. Vi anlitar ofta konsulter från branschen som kursledare för våra YH-program. Du kan undervisa i hela eller delar av kurser, i nära samarbete med oss för att lägga upp kursen på bästa sätt. Vi söker alltid duktiga kursledare inom olika områden. ​

Att gästföreläsa på STI är också möjligt, vilket är ett bra sätt att få kontakt med studerande och marknadsföra dig som arbetsgivare eller bidra med inspiration från branschen.​

 
 

Events på STI

STI:s branschdagar

Träffa framtida medarbetare på STI:s branschdagar, där studerande från olika teknikområden deltar. Det är gratis att delta och ni får en egen monterplats och möjlighet till en presentation. Läs mer här!

Inspirationskvällar

STI anordnar inspirationskvällar med spännande talare för personer som arbetar inom branschen, alumner från STI, kursledare och andra samarbetspartners. ​Om du är intresserad av att bli inbjuden till nästa event - eller vill vara inspirationsföreläsare - är du välkommen att höra av dig till oss!

Samarbeta med oss!

Vill samarbeta med STI? Eller ta reda på hur vi kan bidra i din verksamhet? Då är du välkommen att kontakta oss på info@sti.se eller på 08-545 835 80.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi vill gärna hålla dig uppdaterad om vad som händer på STI! Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du information om vår verksamhet, nya samarbeten och vad som är på gång inom kompetensutveckling för företag och organisationer.

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter