Per Vidar Lundberg ny vd för STI

Per Vidar Lundberg kommer att tillträda som ny vd för Stockholms Tekniska Institut (STI) den 1 februari 2023. Han kommer närmast från rollen som utvecklingschef på konsultföretaget Sweco Sverige. 

– Vi hälsar Per Vidar Lundberg varmt välkommen till STI. Vi ser i honom en person som kan stärka STI som långsiktig aktör på marknaden för utbildning inom teknik och IT, säger Ylva Hambraeus Björling, styrelseordförande. 

Per Vidar Lundberg kommer närmast från Sweco Sverige, senast som utvecklingschef och tidigare i roller som Chief Digital Officer, CDO, och Head of Digital Business Development. Han har även varit VD för Hyper Island i USA och ansvarig för bolagets globala expansion inom B2B consulting division Business Transformation. Under ett antal år var han ansvarig för utvecklingsfrågor och digitalisering både inom Sveriges Radio och SVT. 

 - Per Vidar är en uppskattad ledare och vi ser fram emot att han med sina erfarenheter och gedigna kompetens utvecklar STI ytterligare och lyfter verksamheten till nya nivåer inte minst inom företagsanpassade utbildningar, säger Ylva Hambraeus Björling. 

–  I samband med att Per Vidar tillträder vill jag också passa på att tacka vår styrelsekollega Eva Maria Matell som axlat rollen som tillförordnad vd sedan i somras, säger Ylva Hambraeus Björling. Eva Maria Matell återgår nu till arbetet som styrelseledamot. 

- Det känns väldigt roligt och inspirerande att få möjlighet att bidra till STI:s utveckling, säger Per Vidar Lundberg.  

- STI har ett viktigt och meningsfullt uppdrag att hjälpa människor att hitta en yrkesidentitet som är efterfrågad på arbetsmarknaden. Att dessutom kunna bidra till ökad integration och hållbarhet i samhället gör utmaningen bara ännu mer betydelsefull. Sverige behöver många fler med god kunskap i IT och samhällsbyggnad, det är helt avgörande för att skapa ökad hållbarhet. T ex vet vi att saknas tusentals med rätt kompetens för den gröna omställningen inom energi och industri. Jag ser många spännande möjligheter för STI att vidareutveckla sitt erbjudande för att möta både de studerandes och deras presumtiva arbetsgivares kompetensbehov. 

För ytterligare information kontakta: 

Ylva Hambraeus Björling, styrelseordförande STI. Telefon 070 - 561 5000