Java Automation Developer

Kursen för dig som är utvecklare idag och vill utöka sina kunskaper inom molntjänster, microservices och continuous integration. Utbildningen är på distans och deltid, och fokus ligger på AWS, Azure och container-struktur.
Alla våra YH-utbildningar
är gratis
Berättigar till studiemedel
via CSN
Ökar din kunskap inom
området

Om kursen

För att läsa kursen krävs att du har yrkeserfarenhet som backend-utvecklare eller motsvarande i minst ett år på heltid. Utbildningen är på halvfart (50%) och distans med lektioner och genomgångar via video, och startar i februari 2021.

Utbildningen ger dig kunskaper i fördjupad backend-utveckling inriktat mot molntjänster och automatisering, cloud services AWS och Azure, data container structure samt continuous integration och deployment. Efter utbildningen får du färdigheter i hur Java, Python och Go används för olika syften, ramverken/verktygen Docker och Kubernetes. Du lär dig även programmering mot AWS och Azure med hjälp av respektive API, samt uppsättning av CI/CD.

Efter utbildningen ska du kunna arbeta självständigt som backend-utvecklare i projekt som använder data lagrad i molntjänster. Du ska kunna paketera och publicera mjukvara med hjälp av Docker och Kubernetes, sätta upp och arbeta med data i container-baserad arkitektur samt automatisera integrations- och publiceringsprocesser.

Undervisningen sker via lärplattformen genom video-föreläsningar, studieanvisningar, digitala diskussionsforum, studiehandledning i grupp och enskilt, självstudier med handledarstöd, Utbildningen innehåller även projektarbeten, laborationer mm.

Snabba fakta

Stad
Distansutbildning
Utbildningstakt
Halvfart 50%
Längd
10 veckor (25 YH-Poäng)
Utbildningsstart
Februari 2021

Arbetsmarknad & yrkesroll

Utbildningen riktar sig främst mot befintliga Java-utvecklare som vill/behöver öka sin kompetens inom molntjänster och automatiserad hantering av stora mängder data. Många företag har insett de stora möjligheterna att effektivisera sin IT-drift och kostnad med hjälp av de nya teknikerna, och det finns ett stort behov av denna kompetens för att framtidssäkra sin IT-organisation. Kompetensen du får genom kurserna är högt efterfrågad på arbetsmarknaden. 

En rapport av Vanson Bourne från 2019 visar att DevOps, där backend-utvecklare med cloud- & automationskompetens ingår, prioriteras mycket högre idag bland företag än för ett år sedan och att majoriteten av företagen redan har implementerat en DevOps-kultur men att bristen på kompetens och rätt verktyg står i vägen för utvecklingen.

Kursinnehåll

(5 YH-poäng = 1 veckas studier)

                                   • Java, Python & Go - 5 p
                                   • Cloud services - 5 p
                                   • Docker & Kubernetes - 5 p
                                   • CI/CD-projekt 10 - p

Behörighet och antagning

För att vara behörig behöver du;

 • Grundläggande behörighet för Yrkeshögskolan. Läs mer här
 • Yrkeserfarenhet som backend-utvecklare eller motsvarande yrkesroll i minst ett års på heltid.

Vid fler behöriga sökande än antal platser så sker urval genom ett särskilt prov.

Hur söker jag?

Du ansöker till utbildningen genom att trycka på ansök-knappen och sedan fylla i ansökan på yh-antagning.se. Du måste skicka in betyg och/eller intyg för att visa att du är behörig till utbildningen.

Kostnadsfri utbildning

Kursen är kostnadsfri och du har samma rätt till studiemedel som om du går en hel yrkeshögskoleutbildning. Eventuell kostnad för kurslitteratur tillkomma.

Andra populära YH-kurser

För dig som är i byggbranschen som vill öka kunskaperna inom 3D-ritningar och [...]

NÄSTA START: 7 februari 2022

ANSÖKAN ÖPPEN - ANSÖK NU!

För yrkesverksamma inom fastighet och drift som vill utveckla sina färdigheter för att [...]

NÄSTA START: Februari 2021

ANSÖKAN STÄNGD

För utvecklare som vill utöka sina kunskaper inom molntjänster, microservices och continuous [...]

NÄSTA START: Februari 2021

ANSÖKAN STÄNGD

YH-utbildningar

Hos oss kan du gå YH-utbildningar inom teknik och IT som ger dig bra jobb. Utbildningarna är mellan 1 och 2 år och är gratis för den studerande samt ger rätt till studiemedel via CSN.

Företagsutbildningar

Som yrkesverksam kan du gå kurser och vidareutveckla dig hos oss. Vi specialanpassar även kurser inom teknikområdet till företag och organisationer. Kontakta oss om du vill ha mer information.

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter