Utbildning i design och teknik

När design och kreativitet kombineras med teknikkunnande skapas en svårslagen kompetens. Med en utbildning i design och teknik kan du ta steget till väldigt spännande och utvecklande jobb.

Med en utbildning i design och teknik där du kan utnyttja kreativitet och innovativt tänkande kommer du att få en utvecklande karriär. Det är en kombination av egenskaper och kunskaper som arbetsgivare letar efter och som ger dig ett roligt och utvecklande jobb.

Designa ljusmiljöer och energieffektiva lösningar

I den nya utbildningen till STI-Ingenjör Belysningsprojektör lär du dig både de tekniska lösningarna men även ljusdesign. LED-teknologin har öppnat helt nya möjligheter men innebär också att komplexiteten har ökat. Även möjligheterna med avancerade styrsystem och automatisering kräver mer avancerad kompetens. Det handlar både om att skapa en tilltalande ljusmiljö men som också kan översättas till bygghandlingar och kravspecifikationer.

"Det finns ett brett kunnande inom den estetiska delen men det är betydligt svårare att hitta medarbetare med kompetens inom både den tekniska och kreativa delen."

- Ingemar Åblad, Incoord.

 

Skapa framtidens samhälle i digitala modeller

Teknikutvecklingen går snabbt och inom byggindustrin går man igenom stora förändringar och tar till sig ny teknik i form av BIM (Building Information Modelling). BIM är ett arbetssätt där man att skapar och använder intelligenta 3D-modeller i byggprojekt. Med hjälp av modellerna och det digitala arbetssättet kan man visualisera, simulera och effektivisera olika lösningar och fatta viktiga beslut om projekteringen.

Inom byggnation av infrastruktur har användandet av BIM blivit fullkomligt nödvändigt. Trafikverket infört krav på BIM i alla nya projekt vilket innebär att alla deras leverantörer måste införa ett digitalt arbetssätt.

Det sker en ny och spännande utveckling i branschen och behovet av kompetens är stort. Genom att utbilda dig till STI-Ingenjör Infrastrukturprojektör BIM kan du vara med och skapa vår framtida infrastruktur genom ett digitalt och kreativt arbetssätt. 

"Den största utvecklingen just nu är digitaliseringen. Det handlar inte bara om tekniken utan snarare sättet att arbeta."

- Rogier Jongeling, Plan B och teknikexpert, BIM Alliance

INTRESSEANMÄLAN