Räknestuga – få hjälp att öva matematik

Behöver du hjälp att öva matematik? Välkommen till räknestuga med Mattecentrum varje onsdag på Stockholms Tekniska Institut!

Mattecentrum och Stockholms Tekniska Institut samarbetar för att erbjuda gratis hjälp att öva matematik. Alla är välkomna att delta och komma med sina problem och uppgifter till räknestugorna. Vi på STI är mycket glada över samarbetet och hoppas att kunna hjälpa till att sprida matematikglädje till ännu fler!

  • Vad: Gratis hjälp att öva matematik
  • När: Varje onsdag kl. 17-19
    (Vårterminen pågår mellan vecka 4-21 med uppehåll under skollovsveckor)
  • Var: På Stockholms Tekniska Institut, Liljeholmstorget 7, på plan 5 i Vårdhuset som du når via hiss A (om du kommer från gallerian hittar du hissen mellan Lindex och Hemtex).
  • Vem får komma: Öppet för alla och ingen anmälan krävs. 
  • Vilka är lärarna: Mattecentrum är en ideell organisation och det är volontärer från mattecentrum som kommer och hjälper dig att öva matematik. Ta därför med dig dina uppgifter och problem som du vill ha stöd med till räknestugan

Om du gör övar matematik för att förbereda dig för ett behörighetstest hos oss är räknestugorna ett bra tillfälle för dig att få hjälp med övningarna. 

Saknar du behörighet i matematik men vill söka våra utbildningar? Då kan du komma till oss och göra behörighetstest i Matematik - genom räknestugorna kan du få hjälp att förbereda dig. Tillfällen för behörighetstester kommer under våren.

Mattecentrum är en ideell förening som erbjuder gratis hjälp i matematik i form av räknestugor runt om i landet. Alla är välkomna till räknestugorna, oavsett kurs eller ålder, för att få läxhjälp i matte och stimuleras i sitt matteintresse. Läs mer på Mattecentrums hemsida.

Ta gärna hjälp av Mattecentrums digitala mattebok på https://www.matteboken.se/ om du vill ha räkneexempel och övningar.