Nya utbildningar på STI 2018

Myndigheten för Yrkeshögskolan presenterade idag de nya utbildningarna för 2018 som får medel att starta i år. Yrkeshögskolan är inne i en expansionsfas och regeringen vill satsa mer på utbildningsformen. Det är inte så konstigt eftersom över 9 av 10 får jobb direkt efter utbildningen.

Vi på Stockholms Tekniska Institut utbildningarna samarbetar med många stora och etablerade företag i tekniska branscher. De är engagerade i att ta fram utbildningen och alla kurser som ingår – allt för att ge de studerande exakt rätt kunskap som de behöver i sitt framtida yrke.

Totalt skickades det in 1208 ansökningar om nya utbildningar i år och av dem blev 525 beviljade. Det innebär att 43% av de sökta utbildningarna beviljades. Vi på Stockholms Tekniska Institut sökte i år 12 utbildningar och av dem fick vi 5 beviljade ca 42% vilket vi är mycket nöjda med – även om vi såklart vet att alla våra 12 sökta utbildningar behövs. Tillsammans med våra befintliga utbildningar innebär det att vi har hela 13 utbildningar som startar hösten 2018!

Beviljade utbildningar på STI 2018:

Beviljade utbildningar på STI 2017

Det totala rekryteringsbehovet bland företagen vi samarbetar med i dessa utbildningar är över 2000 personer - så behovet är otroligt stort. Stort tack till alla våra samarbetsföretag som engagerar sig och gör dessa utbildningar möjliga!

Ansökan till alla våra utbildningar öppnar den 1 februari men redan nu kan du göra en intresseanmälan till de utbildningar du är intresserad av.

INTRESSEANMÄLAN