Ny VD på Stockholms Tekniska Institut

Thimmie Englund har utsetts till ny VD för Stiftelsen Stockholms Tekniska Institut (STI). Han tillträder sin tjänst i början av augusti, 2018. Thimmie har ledarerfarenhet från flera utbildningsverksamheter, senast på Nackademin som Affärsområdeschef för IT, Kommunikation och Design.

”Det är med stor glädje vi välkomnar Thimmie som har med sig goda resultat och gedigen erfarenhet från olika utbildningsverksamheter samt IT-branschen, vilket kommer att vara värdefullt för STIs fortsatta utveckling. Nu tar vi nästa steg i vår utveckling och vårt utbildningserbjudande för att kunna erbjuda befintliga och nya kunder och studerande nya möjligheter i branscher med stora kompetensbehov bland annat kring att ställa om till det digitala samhället”, säger STIs styrelseordförande Gunnar Holmen.

STI har med sin snart 100-åriga historia som utbildningsanordnare inom tekniska utbildningar etablerat en viktig position inom Sveriges teknikindustri. ”Ett stort tack till vår nuvarande VD Magnus Öhman som tillsammans med verksamheten har bedrivit ett viktigt förnyelsearbete och utvecklat en modern utbildningsportfölj med hög kvalitet som vunnit stort erkännande inom industrin. Magnus kvarstår som ledamot i styrelsen för STI”, avslutar Gunnar Holmen.

Thimmie Englund