Antagningsbesked för hösten 2018

I veckan har antagningsbesked skickats för våra utbildningar som startar till hösten. Här har vi samlat lite information till dig som har fått ditt besked.

Du som har fått antagningsbesked

Om du har fått erbjudande om plats till en utbildning du har sökt måste du tacka ja till din plats senast den 9 juli. Om du inte svarar på beskedet kommer du att förlora din plats. Om du tackar ja till din plats innebär det att du har en plats på utbildningen och här kan du hitta all information inför starten: klicka här.

Du som har fått reservplatsbesked

Du som är på reservlista kommer att få erbjudande om plats om det är personer som tackar nej till sin plats eller inte svarar på sitt besked i tid. Om du sedan får erbjudande om plats måste du svara på beskedet inom 7 dagar.

Du som inte är behörig

Du som saknar de förkunskaper som krävs för att bli behörig blir inte erbjuden en plats. Det du kan göra nu är att antingen försöka komplettera din ansökan och bli behörig, då hamnar du på reservlistan. För vissa av våra utbildningar har vi även något som kallar Behörighetsgivande Förutbildning vilket är en typ av preparandkurs där de som går den och klarar de avslutande testet blir garanterade en plats på utbildningen. Vi kommer ha denna kurs för utbildningarna:  

Du som har gjort sen ansökan

Om du har gjort sen ansökan och inte ännu hört från oss kommer du att få besked i augusti. När du gör en sen ansökan kan du bli erbjuden plats först om det finns lediga platser på utbildningen.