Projektledare för att utveckla nya anbud

Som projektledare blir du en del av ett team som arbetar med att utveckla nya yrkeshögskoleutbildningar. Du jobbar med research och samarbetar med branschkontakter för att analysera och sammanställa anbudens olika delar. Det är du som leder arbetets olika delar för att följa projektplanen och skapa ett träffsäkert anbud.

Om rollen

projektledare

Som projektledare blir du en del av ett team som arbetar med att utveckla nya yrkeshögskoleutbildningar. Du ansvarar för att leda arbetet med upp till tre anbud samtidigt. Det är du som leder arbetets olika delar för att följa projektplanen och skapa ett träffsäkert anbud.

Utbildningarna skapas från arbetsmarknadens behov och ska leda direkt till jobb. Därför är det viktigt att göra noggrann research kring arbetsmarknadens behov av utbildningarna. Dina främsta arbetsuppgifter är att effektivt projektleda alla olika delar i anbuden. De olika delarna består främst av:

  • research och datainsamling från branschrapporter och egna undersökningar
  • tätt samarbete och nära kontakt med arbetsgivare i berörda branscher
  • analys och sammanställning av slutsatser i skriftlig form

Stor vikt ligger vid att ha nära kontakt med företag i branschen för att få insyn i kompetensbehovet på arbetsmarknaden. Du är också vass på att formulera dig beskrivande och korrekt i skrift. Du kommer att ansvara över att texterna i de anbud som skickas in till Myndigheten för Yrkeshögskolan håller en hög kvalitet. Det innebär att det är viktigt att kunna producera texter som är korrekta och beskrivande.

Baserat på input från branschen anpassas utbildningen så att den matchar arbetslivets behov. Målet är att skapa en pricksäker utbildning, både för branschen och för framtida studerande.

Om dig

Vi tror att du är en vass projektledare som är lösningsfokuserad och gärna kommer med nya utvecklingsidéer och förslag.  Du trivs i en målinriktad roll där du alltid ligger steget före i dina projekt och deadlines. Vi tror också att du:

  • har vana av att leda projekt, är strukturerad och ambitiös
  • tycker om att träffa människor, är social och har lätt att skapa nya kontakter
  • har god kommunikations- och samarbetsförmåga både när det gäller interna samarbeten på arbetsplatsen och externa samarbeten med våra samarbetspartners
  • är bra på att formulera dig i text
  • tycker om att göra research och samla in data
  • är analytisk och gillar att hitta samband och dra slutsatser utifrån data
  • tycker att det är spännande med IT och teknik (ej ett krav att du själv ska vara tekniskt utbildad men det är en fördel om du har ett intresse för att lära dig mer om och försöka förstå mer om de teknikområden du kommer att arbeta med)

Erfarenhet av arbete inom utbildningsverksamhet och med myndigheter är meriterande men inget krav. I teamet som arbetar med anbuden ingår olika typer av kompetens som du kan ta hjälp av för de olika delarna i anbuden. Exempelvis är det inget krav att du har erfarenhet av att skapa utbildningsupplägg, den kompetensen har vi internt på STI. Det innebär alltså att beroende på dina personliga egenskaper och styrkor kan vi tillsammans planera projektet för att anpassa uppgifterna på bästa sätt.

Om oss

Stockholms Tekniska Institut grundades år 1924 och är en stiftelse med syfte att bedriva teknisk utbildning. Vi har därmed inget vinstintresse utan kan helt fokusera på att bedriva utbildning med hög kvalitet. Våra utbildningar är framtagna efter arbetsmarknadens behov. Samarbetet med branschen är därför en viktig del i vår verksamhet.

Vi är en verksamhet i förändrings- och expansionsfas där du har möjlighet att påverka. Hos oss finns ett stort engagemang och ett starkt fokus på samarbete, utveckling och kvalitet. Är du positiv, serviceinriktad och trivs i en roll med mycket ansvar så kommer vi att trivas tillsammans.

Vill du veta mer om oss och vår historia kan du läsa mer här:
OM STOCKHOLMS TEKNISKA INSTITUT

Du kan också se vilka andra roller vi rekryterar till just nu här:
JOBBA HOS OSS

 

Heltid fram till juni 2019

Projektanställning med stor möjlighet till tillsvidareanställning efter projektets slut

Ansökan sker löpande

Paper

Ansökan

Intervjuer sker löpande och du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss eller höra av dig om du har frågor. Rekryteringsansvarig är Thimmie Englund, VD på STI.

Du kan också skicka in din ansökan till oss via LinkedIn:
ANSÖK DIREKT VIA LINKEDIN

Vad vi står för

Kvalitet

Vi agerar professionellt med fokus på kvalitet 
i allt vi gör.

Utveckling

Vi bygger kompetens och framgång genom utveckling av personer och verksamhet.

Samarbete

Vi samarbetar och bygger långsiktiga relationer med nytta för alla parter.

Engagemang

Vi skapar bättre resultat genom glädje 
och engagemang.

sti logo horisontell

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter