För studerande på STI

Här hittar du information om dina studerandekonton och CSN. Om du har frågor kan du kontakta din utbildningsledare direkt eller skicka ett mail till oss.
Ansök

Lärplattform & kommunikation

På STI använder vi lärplattformen itslearning. På itslearning hittar du information som rör din utbildning, material och uppgifter till dina kurser. Det är även genom itslearning som all kommunikation om utbildningen sker. Logga in ofta för att ha koll på vad som händer på STI och på din utbildning.

TILL ITSLEARNING

Glömt lösenordet till itslearning? Gå till inloggningssidan och klicka på länken "glömt lösenord". Om du har skrivit in fel mer än tre gånger blir ditt konto låst och du måste kontakta din utbildningsledare för att låsa upp.

Schema

Schema & betyg

I LearnPoint hittar du schema och slutbetyg i avslutade kurser. Det är även här du gör kursutvärdering efter varje kurs och du kan också kolla din studieplan med kommande kurser och kursmål.

TILL LEARNPOINT

Glömt lösenordet till LearnPoint? Gå till inloggningssidan och klicka på länken "glömt lösenord". 

Kopiering

Datakonto & kopiering

Som studerande på STI kommer du att få ett eget datakonto. Med detta loggar du in på skolans datorer. Kontot används också till våra kopiatorer. När du börjar på STI får du en summa laddat på ditt kopieringskonto. Om du vill ladda på mer på kopieringskontot måste du kontakta administratören på STI.

Glömt lösenordet till datakontot? Du kan inte själv få ett nytt lösenord till datakontot utan måste kontakta din utbildningsledare för att få lösenordet.

Studerande vid dator

Studiematerial & datorrekommendation

Du ansvarar själv för att tillhandahålla litteratur och det skrivmaterial som du behöver för studierna. Vilken litteratur som behövs i de olika kurserna kommer vi att informera om på lärplattformen itslearning inför varje kurs. I vissa kurser används material som skolan måste beställa. Då kan du köpa materialet direkt från STI.

Under dina LIA-perioder (Lärande i Arbete) krävs det i vissa falla arbetskläder och –skor. Du ansvarar för att tillhandahålla dina arbetskläder.
Vi rekommenderar att du har en egen bärbar dator. Du arbetar mer flexibelt och ökar möjligheterna att utvecklas under studietiden. Datorn ersätter i vissa fall litteratur. Du kan även spara ner material från vår lärplattform.

På skolans datorer finns den programvara som du behöver för dina studier. Möjligheten finns även att köpa licens till vissa programvaror som du kan öva på hemma. Läs mer om våra datorrekommendationer här.

25%

lärande i arbete

16h

genomsnittlig undervisningstid per vecka

9/10

får jobb direkt efter studierna

CSN

under hela utbildningen

CSN

CSN

Alla våra YH-utbildningar ger rätt till studiemedel från CSN. Inom Yrkeshögskolan måste den studerande ha 100 % godkända studieresultat från en termin för att fortsatta studiemedel skall beviljas. CSN skriver:

"Den studerande har uppnått studieresultat enligt utbildningsplanen om han eller hon har fått godkända resultat på alla tentor, inlämningsuppgifter och övriga moment som framgår av utbildningsplanen under den aktuella studieperioden. Det innebär att den studerande måste ha godkänt på allt."

För frågor om studiestöd, kontakta CSN

TILL CSN

 

 

När får jag pengarna?

I början av varje termin rapporterar STI till CSN att den studerande påbörjat/återupptagit sina studier, s.k. studieförsäkran.

Du som studerande måste också lämna en studieförsäkran via dina sidor på CSN. Efter det kommer pengarna utbetalas enligt CSN:s utbetalningsdatum. Logga in för att lämna studieförsäkran och se när pengarna kommer.

STI redovisar studieresultat till CSN vid varje terminsslut. För att få CSN krävs att du har godkänt på alla moment från förra terminen, om du inte har klarat alla moment kommer du inte att få studiemedel förrän du har kompletterat.

 
Pennor med gul bakgrund

Studentrabatter (Mecenat)

Som studerande på STI kommer du att få Mecenatkortet som ger dig tillgång till massor av studentrabatter. Mecenatkortet skickas kostnadsfritt till studerande och ger tillgång till studentrabatt på tusentals produkter och tjänster från både världsledande varumärken och butiken på hörnet. Du hittar alla erbjudanden på Mecenats hemsida.

TILL MECENAT

Efter uppropet kommer vi att skicka information till Mecenat och det tar sedan ca. 2 veckor innan du får ditt kort hem i brevlådan.

Du kan även ladda ner mecenatappen och då har du tillgång till dina erbjudanden direkt.

Hittar du inte det du söker?

Kontakta oss gärna om det är något du söker. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.

Jag vill ha mer information och godkänner att STI använder mina uppgifter för att skicka ut nyhetsmail, information, marknadsföring och inbjudningar till event.

E-post

yh@sti.se

Telefon

08-545 835 80

YH-utbildningar

Hos oss hittar du tekniska YH-utbildningar som ger bra jobb. Du kan utbilda dig till ingenjör, tekniker eller projektledare. Utbildningarna är mellan 1 och 2 år och är gratis för den studerande samt ger studiemedel via CSN.

Kurser

Hos oss kan du som yrkesverksam gå kurser, vi har bl.a. kurser inom energi- och kylteknik. Vi specialanpassar även kurser inom teknikområdet till företag och organisationer. Kontakta oss om du vill ha mer information.

sti logo horisontell

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter