För studerande på STI

Här hittar du information om dina studerandekonton och CSN. Om du har frågor kan du kontakta din utbildningsledare direkt.

Lärplattform & kommunikation

På STI använder vi lärplattformen itslearning. På itslearning hittar du information som rör din utbildning, material och uppgifter till dina kurser. Det är även genom itslearning som all kommunikation om utbildningen sker. Logga in ofta för att ha koll på vad som händer på STI och på din utbildning.

Till itslearning

Glömt lösenordet till itslearning? Gå till inloggningssidan och klicka på länken "glömt lösenord". Om du har skrivit in fel mer än tre gånger blir ditt konto låst och du måste kontakta din utbildningsledare för att låsa upp.

Schema & betyg

I LearnPoint hittar du schema och slutbetyg i avslutade kurser. Det är även här du gör kursutvärdering efter varje kurs och du kan också kolla din studieplan med kommande kurser och kursmål.
.

Glömt lösenordet till LearnPoint? Gå till inloggningssidan och klicka på länken "glömt lösenord". 

Datakonto & kopiering

Som studerande på STI kommer du att få ett eget datakonto. Med detta loggar du in på skolans datorer. Kontot används också till våra kopiatorer. När du börjar på STI får du en summa laddat på ditt kopieringskonto. Om du vill ladda på mer på kopieringskontot måste du kontakta administratören på STI.

Glömt lösenordet till datakontot? Du kan inte själv få ett nytt lösenord till datakontot utan måste kontakta din utbildningsledare för att få lösenordet.

Studiematerial & datorrekommendation

Du ansvarar själv för att tillhandahålla litteratur och det skrivmaterial som du behöver för studierna. Vilken litteratur som behövs i de olika kurserna kommer vi att informera om på lärplattformen itslearning inför varje kurs. I vissa kurser används material som skolan måste beställa. Då kan du köpa materialet direkt från STI.

Under dina LIA-perioder (Lärande i Arbete) krävs det i vissa falla arbetskläder och –skor. Du ansvarar för att tillhandahålla dina arbetskläder.

Vi rekommenderar att du har en egen bärbar dator. Du arbetar mer flexibelt och ökar möjligheterna att utvecklas under studietiden. Datorn ersätter i vissa fall litteratur. Du kan även spara ner material från vår lärplattform.

På skolans datorer finns den programvara som du behöver för dina studier. Möjligheten finns även att köpa licens till vissa programvaror som du kan öva på hemma. Läs mer om våra datorrekommendationer här.

CSN

Alla våra YH-utbildningar ger rätt till studiemedel från CSN. Inom Yrkeshögskolan måste den studerande ha 100 % godkända studieresultat från en termin för att fortsatta studiemedel skall beviljas. CSN skriver:

"Den studerande har uppnått studieresultat enligt utbildningsplanen om han eller hon har fått godkända resultat på alla tentor, inlämningsuppgifter och övriga moment som framgår av utbildningsplanen under den aktuella studieperioden. Det innebär att den studerande måste ha godkänt på allt."

För frågor om studiestöd, kontakta CSN

Till CSN

När får jag pengarna?

I början av varje termin rapporterar STI till CSN att den studerande påbörjat/återupptagit studier aktuell termin, s.k. studieförsäkran.

Du som studerande måste också lämna en studieförsäkran via dina sidor på CSN. Efter det kommer pengarna utbetalas enligt CSN:s utbetalningsdatum. Logga in för att lämna studieförsäkran och se när pengarna kommer.

STI redovisar studieresultat till CSN vid varje terminsslut. För att få CSN krävs att du har godkänt på alla moment från förra terminen, om du inte har klarat alla moment kommer du inte att få studiemedel förrän du har kompletterat.

 

Studentrabatter (Mecenat)

Som studerande på STI kommer du att få Mecenatkortet som ger dig tillgång till massor av studentrabatter. Mecenatkortet skickas kostnadsfritt till studerande och ger tillgång till studentrabatt på tusentals produkter och tjänster från både världsledande varumärken och butiken på hörnet. Du hittar alla erbjudanden på Mecenats hemsida.

 

Till studentrabatterna på Mecenat

 

Efter uppropet kommer vi att skicka information till Mecenat och det tar sedan ca. 2 veckor innan du får ditt kort hem i brevlådan.

Du kan även ladda ner mecenatappen och då har du tillgång till dina erbjudanden direkt.